Nytvättad hund

Det var länge sedan Speedo blev ordentligt duschad, och även om vädret inte kommer låta honom vara fin länge så var det ändå dags idag. Men först gick jag ut på sista promenaden för dagen, och döm av min förvåning när jag kom ut och gatljusen inte var tända. En blick på klockan och jag konstaterade att det fortfarande var Earth Hour, ovanligt dum tid att ta en promenad ute på, men det gick.

Lite duggregn och allmänt klabb gjorde att jag tog in Speedo på vårt lilla badrum direkt när vi kom in igen. Han är väldigt snäll när man tvättar honom (annars också förstås) och står helt stilla, helst med huvudet utanför draperiet. Det som däremot kan vara lite jobbigt är att torka honom. Hundar är ju väldigt duktiga på att torka sig själva genom att skaka sig, men jag brukar göra mitt bästa för att få honom så torr som möjligt först. Det är en härlig syn när Speedo skakar med sina 45 kg samtidigt som hans blöta tassar halkar runt på badrumsgolvet. Man får bara passa sina egna fötter.

När man väl släpper ut Speedo ur det hundhår- och vattenfyllda badrummet så tar han i järnet och springer genom hallen för att halka runt och slira, en favoritsysselsättning. Just nu har han dessutom tagit sin favoritgris (den rosa i latex) och lagt sig på en handduk i sin säng. Duktig kille som sköter sig så bra alldeles på egen hand.

Ensam som man är fram tills imorgon när kära Frida kommer tillbaka hem har jag försökt få lite vettiga saker gjorda som städning och annat, ska göra klart det mesta imorgon. Bilen har också fått sig en tvätt, något liknande för hundar hade inte varit fel, som det här kanske. Tre trevliga kompisar har frågat om jag vill umgås med dem ikväll, snällt att de inte vill att jag sitter själv hemma. Men som sagt, nu hann jag få lite vettiga saker gjorda istället. Vi ses förhoppningsvis snart ändå.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *