Electric banana jordfelsbrytare

Detta inlägg kommer inte nämna några företagsnamn, och jag vägrar tro att alla elektriker är svåra att ha att göra med så jag antar att jag mest haft otur.

Vi renoverade badrummet i vår gäststuga för lite drygt ett år sedan, det stod klart strax efter årsskiftet 2014/2015. Eller klart och klart, en del elektricitet lämnade vi till någon elektriker. Eftersom vi inte använde badrummet direkt så tänkte vi att det räcker om vi får ordning på det till sommaren då vi tänkte hyra ut gästhuset.

Efter att ha pratat med släktingar som är elektriker som antingen bor för långt bort eller har för mycket att göra hittade jag en elektriker som bodde relativt nära. Fick till slut tag på honom och han och hans kollega var t.o.m. ute hos oss och skrev ned allt som behövde göras och veckan därpå skulle de bara höra av sig när de kunde komma ut igen. Nästa vecka gick och ingen hörde av sig, så jag ringde upp. Då var det nästa vecka som gällde, men inte heller då fick jag något samtal, så jag ringde upp igen. När de inte hörde av sig tredje veckan heller så la jag ner det. De har fortfarande inte hört av sig.

Då testade vi att höra av oss till en firma som har pensionerade hantverkare tillgängliga för en del jobb. Efter en del strul med att få tag på rätt person fick jag till slut prata med en äldre man. Han tyckte det var fruktansvärt långt att åka ut till oss (~4 mil, snäppet kortare än jag och min fru har till jobbet varje dag). Jag tyckte mest synd om honom och bad honom fundera på det och återkomma om han ångrade sig. Han återkom inte.

Nästa försök blev en lite större firma som svarade på min mailförfrågan snabbare än blixten med ett nummer till en som skulle kunna hjälpa mig. Jag ringde sagda nummer i två dagar, men då jag inte fick något svar skickade jag ett sms. Fem minuter senare fick jag svar om att han blivit sjuk och varit tvungen att åka hem från jobbet. Jag bad honom höra av sig igen när han blivit frisk och önskade honom att krya på sig. Efter en månad hade jag fortfarande inte hört något så jag testade att ringa och smsa, men inget svar på något sätt.

Nu har jag precis kontaktat en elektriker som jag tipsats om av en kollega, som skulle be en av hans kollegor att ringa mig i början på nästa vecka. Med lite tur så stämmer detta och vi kan kanske äntligen få ordning på elektriciteten där hemma. Även om min tilltro är lite naggad i kanten så lever hoppet fortfarande.

To be continued…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.