Voddler och 3D-bio

Voddler har i påsk haft lite rea så då gällde det att passa på. Premiär för en film från Voddler i fredags då. Och valet föll på Up som jag hört mycket gott om. Även om man hört ungefär lika mycket dåligt om Voddler så ville vi ändå testa och se om det är något att ha i jämförelse med SF Anytime. Om vi då börjar med plattformen, Voddler har en hel del film, även om utbudet av ny film inte är lika bra som SF Anytime, och det är just de nya filmerna som kostar, äldre filmer kan man se gratis men med mer reklam innan filmen. För 26 kr hyrde vi då Up, och man kan då titta på den när som helst under ett dygn, ungefär som vanlig hyrfilm förutom att man kan göra allt i lugn och ro hemma. Efter en kort reklamfilm var filmen igång och allt fungerade förvånansvärt bra. Det enda minus vi kunde hitta var att Voddlerspelaren inte går att minimera på något vettigt sätt. Antingen kör man den i fullskärm eller inte alls, detta försvårade det lite när man skulle dra över filmen till tvskärmen, men det tog inte många extra sekunder. Annars flöt filmen på klockrent.

Filmen var ungefär vad jag förväntat mig. En sorglig och fin historia med hög mysfaktor. Färgglad och vackert animerad berättelse som fick mig att både le och darra på läppen flertalet gånger. Pixar brukar inte göra mig besviken, och så var fallet även denna gång. Historien börjar med en tillbakablick på huvudpersonens liv, vilket ger en förståelse för honom och man tycker mest synd om honom trots att han är sur och vresig. När han sedan träffar på en liten kille när han ska iväg upp så går det mesta fel. Se den för lite fredagsmys.

Igår var vi även på 3D-bio och såg Alice i underlandet. En historia som jag tycker om för sin konstighet. Den fungerade även nu, även om jag gärna sett en mörkare version. Men nu är det Disney, och det fungerar ändå. 3D-effekterna höjde filmen ytterligare, så det kommer nog bli fler 3D-filmer framöver.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *