Hyrfilm: Nine, från SF anytime

nine

Var självklart tvungna att testa kopplingen mellan dator och tv i helgen med. Valet av film föll på Nine, den animerade filmen om nio dockor, som fanns att hyra på SF anytime.

Med vårt sega internet var jag lite skeptisk till hur bra det skulle fungera på bästa upplösningen, men bortsett från två korta uppstannanden så fungerade det bra. Kvaliteten var i alla fall nästan i klass med dvd.

Vad tyckte jag då om filmen? Jodå, den var ok, men hade lite väl höga förväntningar kanske. Den var snyggt animerad, men den gick lite för raskt på handling och action, kanske som en bieffekt av att det var en kortfilm från början. Hade gärna sett en intressantare karaktärsutveckling och beskrivning så man hade fått en bättre förståelse för de olika personerna. Karaktärerna som annars hade kunnat vara jätteintressanta, då det var 9 helt olika personligheter, dockorna, som hela filmen kretsade kring.

Allt som allt en snygg actionfylld film som jag troligen inte kommer se än på länge igen. Men vill man se en snyggt animerad, dyster framtidsskildring som är lite smågullig då fungerar den. Betyget blir 6/10

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *