Vad är Skriv en bok?

Skriv en bok är en sida där man ska kunna skriva en bok, kapitel för kapitel. För varje kapitel man skrivit kan någon annan fortsätta skriva nästa. Varje kapitel kan ha oändligt med nästkommande kapitel. Så oavsett om du vill skriva en hel bok, eller bara ett kapitel för att se vart det leder, eller om du vill utmana några kompisar att skriva vartannat kapitel, så är du välkommen.

Hur fungerar det?

En bok på "Skriv en bok" består av ett antal kapitel. Alla böcker hittar du till höger under "Alla kapitel". Där kan man också se vad som är det senast skrivna, samt senast kommenterat.
Klickar man på plusen framför kapitlen så fälls underliggande kapitel ut och om man klickar på namnen så kommer man till det kapitlet. På varje sida finns en möjlighet att skriva ett fortsättande kapitel, genom att klicka på rutan där det står "Klicka här för att skriva ett nytt kapitel". Man kan även kommentera, en funktion som inte ska förväxlas med att skriva ett nytt kapitel.
Vill man hellre påbörja en ny bok finns det möjlighet till det under Skapa ny bok, längst upp på sidan.

Nyheter

2012 – det mest aktiva året

17 april, 2012

Glada nyheter.

Ni skriver på som aldrig förr, och 2012 har det skrivits 25 kapitel såhär långt, att jämföra med det totala antalet 55 på ungefär 3 år.

Fortsätt skriva böcker, och sprid gärna länken så ännu fler skriver, ju fler desto roligare. Blir det tillräckligt många så ska jag fundera på att göra om hemsidan och släppa på en ordentlig url dessutom.

Skriv på nu!

Att skriva bok 2010

15 januari, 2010

Ett nytt år har nyss startat och intresset för att skriva verkar ha ökat. Tre berättelser har redan ramlat in 2010 och anledningen till att det tog ett litet tag innan de kom ut var att intresset på sidan var så lågt förra året. Men detta året ska jag sköta om hemsidan bättre så att ännu fler kan skriva av sig lite.
Ska dessutom se över alla kommentarer och få undan all spam.

Ha ett fint 2010 och skriv mycket.

Lite förbättringar

23 juli, 2009

Uppdaterade sidan till senaste versionen av Wordpress idag. Upptäckte att det var problem med att skriva nya kapitel i Internet Explorer, men efter uppdateringen verkar det fungera igen. Om någon haft problem kan ni testa igen nu. Fixade även ett problem där administrationen inte kunde se vilket kapitel som det svarades på. Men nu fungerar allt som det ska igen. Och stöter någon på problem, hör gärna av er.

Fler kapitel

15 juli, 2009

Ett nytt kapitel har skapats och fler är nog på gång. Det är kul att se att ni som besöker sidan kommer från hela Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr. Passa även på att skriva ett kapitel när ni ändå tittar förbi. Kanske har ni någon påbörjad historia liggandes på datorn, skapa upp en ny bok och lägg upp texten så kanske någon annan fortsätter på den.

Passa även på att tipsa kompisar om din och andra berättelser här, ju fler som skriver desto roligare blir det.

Länken spridd

13 juli, 2009

Nu är länken hit utgiven till några få personer och ni får gärna sprida vidare den. Ska fortsätta med spridandet och se om det finns något intresse. Vore kul om det började rulla på med berättelser så att sidan började leva.

Ser ni något som behöver justeras eller ändras, något som inte stämmer eller vad som helst, då vore det perfekt om ni mailar om det. rickard@blanksteg.com

Bara sista justeringarna kvar

10 juli, 2009

Snart släpps sidan för att se om något intresse väcks och om det finns något behov av att skaffa en ordentlig domän.