Prinsar och prinsessor

Ta fram er inre sagoröst så kommer här en berättelse att läsa för barn och barnbarn.

Det var en gång ett kungarike i norr där prinsessan, vi kan kalla henne Victoria, en dag bestämde sig att gå till ett gym. Där trivdes hon bra bland löpmaskiner och hantlar, som en av alla andra vanliga människor som gick på detta gym.

Och när man gillar ett gym extra mycket, vad passar sig inte bättre än att man träffar ägaren för att berömma hen över vilket fantastiskt gym som skapats? Detta utspelar sig nämligen i en tid då gym inte fanns i överflöd och inte var det vanligaste stället näst efter caféer och frisörer i en stad.

Sagt och gjort bestämde prinsessan sig för att träffa ägaren och berätta för honom, vi kan kalla honom Daniel, vilket exceptionellt fint gym han ägde. Daniel som inte var särskild van vid komplimanger förstod inte skillnaden på sak och person och tolkade det som att det var honom prinsessan var så förtjust i. Detta gjorde honom förstås väldigt generad, men äger man ett gym så är man inte villrådig och Daniel bestämde sig för att fria till prinsessan. Vad som hände sekunderna efteråt är oklart, men det ryktas om en nysning eller hostning som Daniel tolkade som ett ja, och kungen som var lika virrig som en sagokung ska vara, såg sin chans att bli av med halva kungariket, men lyckades bara ge bort ett landskap.

Hur slutar sagan då undrar ni, ja, den är inte slut än, men prinsessan födde en liten prinsessa några år senare, och just i dessa dagar har även en liten prins sett dagens ljus.

Nu funderar Victoria och Daniel på att slå ihop sina namn för att döpa barnet. Antingen blir det en vanlig prins som kan gå runt bland vanliga människor. Då blir namnet Vaniel.
Annars blir en liten tyrann och då blir namnet Joffrey, eller Diktatoria.

Snipp snapp snut, så var sagan slut.

PS. I denna sagan får även alla människor i landet hjälpa till att betala för kungafamiljen och likt en förtrollning är de befriade från ett vanligt liv och tvingas in i ett liv av galor och invigningar. Vilken tur att det bara var en saga ändå. DS.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *