Misslyckanden och lyckoträffar

Om inte träningsbilder avlöser bilder på chiashakes och proteinbars på instagram, så är det ”inspirerande” citat och bevingade ord som presenteras i jakten på lycka online.

Mår man bra av det så ska man fortsätta med det, men för egen del finns det inte många saker som får mig så osugen på att gå till gymmet som en före-/efterbild på sociala medier. Sådana bilder skrollar jag helst förbi från soffan med en godispåse bredvid mig, eller medan jag provar ett nytt kladdkakerecept.

Att endast visa upp en positiv bild av sig själv på nätet är lite som att berätta för folk att man är en väldigt snäll människa. Hade man känt ett behov av att berätta det om det redan hade märkts? Jag litar mer på folk som visar sig sårbara, vågar publicera att en dag varit helt oproduktiv eller att livet är riktigt uselt just nu.

För vi har alla sådana dagar, veckor eller år. Så varför inte bara vara ärlig mot sig själv och andra och publicera ett misslyckande bland alla lyckoträffar, det gör oss bara mer mänskliga.

image

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *