Utrotningshot

Natten till lördagen hade jag det ärofyllda uppdraget att agera lockbete för vägglössen så att de skulle komma ut från sina gömställen i vardagsrummet för att gå i giftet som saneraren använt tidigare i veckan. Lössen kommer bara ut för att äta och det gör de när de känner att det finns koldioxid i rummet, alltså någon måste andas där, alltså jag måste finnas där.

Sagt och gjort, klockan 22.30 anlände jag till huset och placerade en tältsäng i vardagsrummet, efter att ha surrat alla benen med självhäftande tejp för eventuella överlevare som klarat första hindret. Jag  lade kläderna i köket så att de inte skulle bli anfallna av vägglöss och skulle bara skicka iväg ett sms till frun som var i lägenheten med hunden, för att säga god natt. Vi har väldigt dålig telefontäckning ute vid huset, men på sina ställen brukar det finnas. Igår natt verkade även den ha försvunnit så närmare midnatt gav jag mig ut i kalsonger och skor för att söka rätt på en ynka plutt på stapeln för att skicka iväg ett godnattsms. Jag sprang runt i hela trädgården och letade, men fann ingen och när jag dessutom blev stucken av en geting eller liknande på benet så sprang jag raskt in igen och låste in mig. Det blev inget godnattsms och någon täckning hittade jag inte förrän morgonen därpå när jag åkt in till samhället.

Jag sov helt ok den natten, trots för kort säng som inte är helt stabil, noll mörkläggningsmöjligheter och lössangrepp.

Lössen då? Jag märkte varken av dem eller såg några som fastnat på tejpen. Förhoppningsvis är de utrotade från huset, men vi kommer ta dit saneraren en gång till för säkerhets skull, vilket rekommenderades.

2 tankar kring ”Utrotningshot

  1. Utrycket ”take one for the team” passar ju bra i detta scenariot haha skönt att dom verkar försvinna

  2. Haha Börje, det kan man nog kalla det. Hoppas verkligen att det är så och att turen nu vänder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *