Trädgårdsrabatt

På baksidan av huset har det, precis som i resten av trädgården vuxit på ganska bra sedan förra sommaren när föregående ägare flyttade. Men allteftersom får vi bukt med mer och mer av trädgården. Rabatten på baksidan bestod nu av mest brännässlor, hundkex, midsommarblomster och två rhododendron (fantastiskt ord i skrift).

DSC_0239 DSC_0240

Rhododendron (skriver det igen, mest för att det ser kul ut) har vi på många ställen i trädgården och är ändå ingen favorit så vi sågade ner den ena så länge och röjde bort det mesta av resten med trimmer.

Sedan vände vi på all jord och plockade bort större rötter och stenar samt fyllde på med lite planteringsjord, sedan planterade vi två pioner och en hortensia istället.

Såhär ser det ut just nu:

DSC_0252 DSC_0245

Det behövs fortfarande lite mer jobb, men så länge känns det bra. Nu behöver vi bara någon marktäckande växt så inte allt ogräs kommer tillbaka upp. Tips på någon bra sådan?

4 tankar kring ”Trädgårdsrabatt

  1. Det var väl på tiden att man tackade; -Tack för att du håller ordning på mina mellanslag! De behövs ibland när jag ska göra indrag för att markera nytt stycke.   Det är lite kul också att se utflytten till landet. Det känns lite privat kanske för att det händer nu. Hade det varit en historisk betraktelse hade det inte känts så. Fast, jo visst, bloggandet ska ju vara lite avklätt, liksom.

    Lycka till med hönslopporna sedan:-) De är inte så farliga även om de biter lite. Undertecknad har lång erfarenhet ifrån livet på landet. Idag dock är det lägenhet och mer koder än getmjölkning.

    Lycka till! /Dag

  2. Hej Dag! Kul att du tackar, ett mellanslag är ju ändå ganska innehållslöst, om än så viktigt. Avklätt är parollen. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *