Skapliga grannar i grannskapet

Förra veckan fick vi på nytt en lapp framför dörren. Denna gången gällde det en fika med närmsta grannarna som är närmare 80 år.

Igår blev det så dags för nämnda fika och vi tog med muffins för fyra personer. Men vi var tydligen inte de enda i grannskapet som blivit inbjudna utan vi blev åtta personer totalt.

Vi fick tips om undangömda badplatser, hur man hanterar getingar, stryk på vitlök på armarna så håller de sig undan (precis som ens vänner och bekanta), och fästingar (ta en penna och tryck med udden i cirkulerande rörelser runt fästingen så släpper den självmant), gott fika och trevligt samtal i några timmar. Bl.a. fick vi testa på Spättekaka, vilket var första gången för oss. Vi fick veta historien om huset vi bor i nu och gårdarna runtomkring.

Vi verkar ha otroligt trevliga och intressanta grannar som varit i hela världen, och dessutom bor de alldeles lagom långt bort (en knapp km).

Innan vi lämnade den fantastiska gården som de rustat upp från ruckel fick vi en karta över området från 1858 som en liten inflyttningspresent.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *