HDMI kabel

Ljud och bild med HDMI mellan dator och tv

Beställde häromdagen en HDMI kabel på 15 meter för att sätta upp mellan datorn och tvn, tog i lite i längd så att den säkert ska räcka till när jag drar den runt dörrkarmrar och fönster. Tog knappt två dygn innan jag fick hem den (beställde på onsdagkvällen och på fredag eftermiddag hämtade jag den efter jobbet). Beställde ifrån BRC.se i Malmö, då de var billiga och det har fungerat mycket bra än så länge. Är mycket nöjd.

Så nu har jag kopplat ihop datorn och tvn och det fungerar utmärkt, även om jag var lite fundersam på ljudet. Ljudet på tvn var avstängt, för ljudet tar vi alltid via hemmabiosystemet, men nu har jag kopplat ihop det med hemmabiosystemet. Dessutom måste man byta ljudutgång på datorn från högtalarna till i mitt fall SPDIF.

Kör tvn som extra skärm med 1786 x 994 dit jag bara drar in voddler eller vad jag nu vill titta på. Tvn med tre HDMI ingångar växlar jag bara mellan utgång för att byta mellan tv/dvd och dator. Dock behövs det en del inställningar för att börja titta på något på tvn från datorn. Sätta igång tvn och välja rätt HDMI ingång, dra över det jag vill se på till tvns skärm, ändra ljudutgång på datorn från högtalare till tvn.

Hur skulle man kunna korta ner denna kedjan?
Har en del sladdar mellan dvd/hemmabio, digitaltvboxen, tvn och nu datorn (samt sladdar redo om jag vill koppla in mitt nintendo 8-bitar)

Kom gärna med förslag om ni har något tips.

Tips på andra hemsidor för hjälp att koppla ihop dator och tv:
datorkanalen.se
din-it-kunskap.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.